OVER ATELIER KASTART

MISSIE

Atelier Kastart is een kunsteducatief Atelier. De bijna onbestaande middenweg tussen beeldende therapie en de traditionele kunstacademie wordt ingevuld. Binnen een veilige omgeving wordt kunst  ingezet als medium. De deelnemers doen op een speelse manier aan zelfonderzoek en versterken op die manier hun veerkracht.WIE ZIT ER ACHTER ATELIER KASTART?

Achter atelier kastart zitten twee dames Loes Hubrechts en Inez Maes met een passie voor kunst en cultuur! Ze ontmoeten mekaar in de lerarenopleiding Plastische kunsten. Al snel wordt duidelijk dat ze samen een kunstzinnige organisatie willen oprichten. Beiden gaan na de lerearenopleiding verder studeren. Loes kiest voor een opleiding in de kunstwetenschappen en Inez voor de opleiding beeldend therapeut. Deze twee studies ontmoeten elkaar en geven vorm aan de werking van Atelier Kastart. Naast Atelier Kastart is Inez zelfstandig beeldend artiest en geeft ze les in de kunstacademie te Willebroek. Loes werkt momenteel als coördinator evenementen in het museum M Leuven.


WAT IS DE IDEE ACHTER ATELIER KASTART?i

Ons aanbod is uniek en bijna onbestaand. Er is een grote kloof tussen beeldende therapie en kunstacademie. Kunst als uitlaatklep voor gevoelens en ervaringen wordt vaak onderschat. Bij Atelier Kastart is er ruimte om technieken en  materiaalsoorten te ontdekken die worden onderwezen in de kunstacademie. Tegelijkertijd is het een veilige omgeving waar naast de kennisoverdracht veel aandacht wordt besteed aan de persoonlijke kunstbeleving en expressie van het individu dat tot stand komt door de creatieve processen.


Interesse in de activiteiten van Atelier Kastart? 

Schrijf jullie dan hieronder in voor de nieuwsbrief! 

 
 
 

Social media
Copyright © Atelier Kastart

Contactcontact@atelierkastart.be

0498 08 58 47 - 0497 10 62 33